Werkwijze

Eerste consultatie

De eerste consultatie is een kennismakinggesprek. Er worden doelgerichte gesprekken gevoerd en haalbare doelstellingen voorgesteld op basis van uw huidige eet- en leefgewoonten. Ik probeer inzicht te krijgen in uw verwachtingen, knelpunten, motivatie, streefdoelen,.... . Daarnaast worden een aantal metingen uitgevoerd zoals gewicht, vetmassa, spiermassa,....Het gekregen mondeling advies volg je de eerste week op en je ontvangt een eetdagboek die je indien gewenst kan invullen.

Tweede consultatie

Aan de hand van de gekregen gegevens over uw eet- en leefgedrag maak ik voor jou een persoonlijk voedingsplan met oplossingen voor je knelpunten over wat je eet, denkt en voelt.

Je ontvangt een bundeltje met overzichtelijke informatie zoals dagschema waarbinnen jezelf creatief aan de slag kan, lijsten, recepten, gezonde tussendoortjes, maaltijdplanners, boodschappenlijstjes, producten enz... .

Opvolgconsultatie (coaching)

Tijdens de opvolgconsultatie begint het echte werk. Je kan alle kennis hebben maar het ‘doen’ is toch nog iets anders. Herken je jezelf hierin?

De opvolgconsultaties omvatten een aanpak op eigen tempo en op basis van vraag en aanbod. Je krijgt steeds ruim de tijd om vragen te stellen. Tijdens elke consultatie kan er desgewenst een meting uitgevoerd worden en worden één of meerdere onderwerpen aangepakt die je zullen leiden naar je nieuwe levensstijl. Voor sommigen is dit kennisoverdracht, bij anderen is het samen zoeken naar oplossingen om je nieuwe levensstijl waar te maken. Dit gaat stapsgewijs en het tempo is afhankelijk van verschillende factoren., zoals motivatie, ingebakken gewoontes, … Ik volgde ook extra opleidingen omtrent begeleiding bij emotioneel eten. Zo probeer ik iedereen te helpen naar een gezonde levensstijl, loskomen uit de eeuwige strijd met voeding en uw motivatie hoog te houden. Ik ben er om jou te steunen en te begeleiden!

Een luisterend oor is van primordiaal belang om de gewenste resultaten te bekomen.

Hoeveel tijd laat je nu tijdens de consultaties?

Dat is heel persoonlijk, sommigen hebben genoeg aan kennismaking, advies en 2 opvolggesprekken en anderen komen na jaren nog steeds eens langs om mogelijke valkuilen te overbruggen. Gemiddeld is drie maanden begeleiding en een jaar opvolging een goede maatstaf om je nieuwe levensstijl te behouden.